comparativelawconference.eu

Peer Review

Procedura de selecție a lucrărilor științifice în sistem „double blind” peer review
Manuscrisele primite în vederea prezentării în cadrul Conferinței de Drept Comparat și Internațional sunt supuse evaluării în sistem „double blind” peer review, respectând standardele științifice internaţionale. Orice lucrare primită va fi evaluată de cel puțin 2 referenți științifici  cu o reputaţie naţională şi internaţională recunoscută în domeniul ştiinţelor juridice. Evaluarea se va realiza pe bază de anonimat (numele autorului nu este comunicat referenților; numele referenților nu este comunicat autorului). Autorii vor fi informaţi despre recomandările şi observaţiile referenţilor în vederea îmbunătăţirii calităţii lucrării științifice. La propunerea referenților, se poate refuza prezentarea lucrării științifice în cadrul conferinței.
Evaluarea articolelor se realizează de membrii Comitetului științific împreună cu referenții externi ai Conferinței de Drept Comparat și Internațional.
Drepturile și responsabilitățile referenților sunt prezentate în Declarația de etică și malpraxis a Conferinței de Drept Comparat și Internațional.
Evaluarea lucrărilor se realizează de către referenții științifici prin intermediul Formularului de evaluare pentru lucrările științifice înscrise la Conferința de Drept Comparat și Internațional

Toți cei care doresc să dobândească onoranta calitate de referent științific al Conferinței sunt invitați să completeze Formularul de înscriere în vederea dobândirii calității de referent științific al Conferinței de Drept Comparat și Internațional.

Președinte al Comitetului de organizare
Conf. univ. dr. CĂTĂLIN-SILVIU SĂRARU

catalin.sararu@comparativelawconference.eu

Date Importante

 • Până pe 17 iunie 2021
  trimiterea formularului de participare completat
 • Până pe 19 iunie 2021
  trimiterea textului integral al lucrării științifice în limba română și engleză
 • Până pe 21 iunie 2021
  confirmarea lucrărilor care vor fi susținute în cadrul Conferinței
 • Până pe 23 iunie 2021
  plata taxei de participare
 • Declaratie de etica si malpraxis
Aboneaza-te la newsletter

Limba / Language